Kako teče proces dobivanja ponude za 3D sken?

Klikom na gumb „3D skeniranje“ u izborniku ulazite u proces odabira vezanog uz vaše potrebe skeniranja. Najprije birate želite li digitalizaciju predmeta ili 3D mjerenje. Sustav vas vodi kroz proces odabira detalja vezanih uz sken, a u nastavku slijedi nekoliko napomena na koje bi bilo dobro obratiti pozornost:

  1. U pripremi predmeta za 3D skeniranje na predmet se lijepe referentne točke i on se prevlači TiO2 prahom u svrhu izjednačavanja refleksivnosti površine. Prah i točke mogu se jednostavno ukloniti nakon skeniranja.
  2. Prilikom skeniranja predmet mjerenja stoji nepomično na stolu. 3D skenerom se pri tome iz različitih pozicija digitalizira predmet, kako bi se dobila kompletna slika gornje i bočnih strana predmeta. Ukoliko su sve tražene značajke uhvaćene iz ove orijentacije, nema potrebe za dodatnim skeniranjem iz drugih orijentacija, tj. skeniranjem donje strane predmeta. Skeniranjem samo jedne strane predmeta moguće je efektivno prepoloviti vrijeme, a time i cijenu skeniranja cijelog predmeta. 

Iako skeniranje donje strane predmeta u pravilu udvostručuje ukupno vrijeme digitalizacije, ovaj je postupak često korišten jer nudi jedinstvenu mogućnost ispitivanja predmeta kompleksnih oblika.

Povezano