Uvjeti korištenja

Datum stupanja na snagu: 26.10.2023.

Molimo vas da pažljivo pročitate sljedeće Uvjete korištenja prije nego što koristite usluge tvrtke Protosfera d.o.o. (u daljnjem tekstu “Protosfera”, “Naša tvrtka” ili “mi”). Korištenjem naših usluga, pristajete na uvjete navedene u ovom dokumentu.

 

1. Prihvaćanje uvjeta korištenja

Korištenjem bilo koje usluge tvrtke Protosfera, izražavate svoje prihvaćanje i suglasnost s ovim Uvjetima korištenja. Ako se ne slažete s bilo kojim dijelom ovih uvjeta, molimo da ne koristite naše usluge.

 

2. Opis usluga

Protosfera pruža različite usluge uključujući, ali ne ograničavajući se na razvoj proizvoda, optimizaciju dizajna, izradu prototipova, aditivnu proizvodnju, 3D skeniranje i 3D mjerenje. Naši klijenti mogu koristiti ove usluge za razne svrhe, uključujući dizajn, prototipiranje, proizvodnju i istraživanje.

 

3. Registracija i računi

Kako biste koristili neke od naših usluga, možda ćete trebati stvoriti račun. Pri registraciji, morate osigurati točne i potpune informacije. Odgovorni ste za održavanje povjerljivosti svog računa i lozinke. Svaka aktivnost koja se događa na vašem računu je vaša odgovornost.

 

4. Intelektualno vlasništvo

Sadržaj, uključujući, ali ne ograničavajući se na 3D modele, nacrte, dijagrame i sva druga intelektualna svojstva koja su razvijena ili pružena kroz naše usluge, ostaju vlasništvo Protosfere ili njihovih vlasnika. Ne smijete reproducirati, distribuirati, mijenjati, prenositi ili na drugi način koristiti ove sadržaje bez izričitog pisanog odobrenja.

 

5. Plaćanja

Cijene naših usluga i bilo koje dodatne naknade bit će navedene na našoj web stranici ili u ponudama koje dobijete. Plaćanja se obavljaju prema uvjetima navedenim u našim ponudama ili ugovorima. Sve cijene podložne su odgovarajućim porezima i pristojbama prema zakonu.

 

6. Odgovornost

Protosfera se trudi osigurati točnost i pouzdanost svojih usluga, ali ne preuzimamo odgovornost za eventualne pogreške ili propuste. Naša tvrtka neće biti odgovorna za bilo kakve štete, uključujući gubitak podataka ili prihoda, nastale korištenjem naših usluga.

 

7. Privatnost podataka

Vaša upotreba naših usluga podložna je našoj Izjavi o zaštiti privatnosti. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu izjavu kako biste razumjeli kako postupamo s vašim osobnim podacima.

 

8. Promjene u uvjetima korištenja

Protosfera zadržava pravo ažuriranja ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Ažurirane verzije bit će objavljene na našoj web stranici, a vaša daljnja upotreba naših usluga smatrat će se prihvaćanjem novih uvjeta.

 

Molimo da nas kontaktirate ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s ovim Uvjetima korištenja.

MOLIMO VAS DA POZORNO PROČITATE UVJETE PRIJE KORIŠTENJA NAŠE STRANICE. VAŠE KORIŠTENJE NAŠE STRANICE i USLUGE POTVRĐUJE VAŠE BEZUVJETNO PRIHVAĆANJE SVIH UVJETA KORIŠTENJA.

www.protosfera.hr vlasništvo je tvrtke:

Protosfera d.o.o.

ADRESA: Avenija Dubrovnik 15, 10 000 Zagreb, Hrvatska

OIB: 03545014649

VAT ID: HR03545014649

IBAN: HR3724840081135226670

SWIFT/BIC: RZBHHR2X

E-mail: info@protosfera.hr

Telefon: 097/63-623-63

Protosfera d.o.o. je upisan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS: 081394380, OIB: 03545014649. Temeljni kapital društva iznosi 38.000,00 kuna i uplaćen je u cijelosti. Direktor: Marko Horvatek. Račun za redovno poslovanje društva vodi se kod Raiffeisenbank Austria d.d., IBAN: | SWIFT/BIC:. RZBHHR2X

Svi materijali koje se nalaze na www.protosfera.hr internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke Protosfera d.o.o., mogu se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava, te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Protosfera d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice kako je regulirano ovim Uvjetima korištenja.

Ovi Uvjeti korištenja dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Prodavatelj odnosi se dakle na trgovačko društvo Protosfera d.o.o.

Pojam Kupca odnose se i na: klasičnog potrošača: fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice WWW.PROTOSFERA.HR, tj. protosfera.hr nastupa u svoje ime.

Uvjeti korištenja čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih ili unajmljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju/najam pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.

Kada Kupac potvrdi i izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Prodavatelj o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen.

Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost.

Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije.

Uvjeti kupnje/najma podijeljeni su u niže razvrstane kategorije/informacije.

Pristup na internetske stranice protosfera.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Glavna obilježja proizvoda

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem protosfera.hr baze podataka. Svi proizvodi, sadržaj, cijene, jamstvo i usluge unutar protosfera.hr stranice podložni su promjenama bez prethodne najave.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe.

Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici protosfera.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na protosfera.hr Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na protosfera.hr, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje/najma alternativnog proizvoda iz protosfera.hr koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

Izjava o odgovornosti korištenja proizvoda

Korisnik snosi posljedičnu štetu upotrebe proizvoda u svrhu koja nije u skladu s njihovom namjenom. Protosfera d.o.o. nije odgovoran za Vaš odabir proizvoda te je svaka upotreba bilo kojeg proizvoda na vlastiti rizik i bez naše odgovornosti. Prije kupnje/najma i korištenja bilo kojeg proizvoda iz ponude protosfera.hr Web Shopa, pažljivo pročitajte sve upute, oznake, popise karakteristika i slijedite odgovajuće upute za uporabu. S obzirom da nije proizvođač, Protosfera d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve zdravstvene komplikacije prouzrokovane kupljenom/unajmljenom robom.

Postupak sklapanja ugovora

Kupovina/najam se obavlja na internet stranicama društva Protosfera d.o.o., protosfera.hr ispunjavanjem za to predviđenog obrasca. Prilikom ispunjavanja obrasca kupac je dužan upisati sve podatke koji se od njega traže. Kupovinu/najam je moguće ostvariti uz potvrdu kupca da je razumio Uvjete korištenja te da ih prihvaća. Pokretanje postupka kupovine/najama je moguće u bilo kojem trenutku, 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Protosfera d.o.o. ne odgovara za troškove korištenja računalne opreme i telekomunikacijskih usluga potrebnih za pristup usluzi. Kupac će elektronskom poštom biti obaviješten o primitku narudžbe i slanju paketa.

U slučaju da Protosfera d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, s kupcem će telefonom ili elektroničkom porukom u kontakt stupiti djelatnik društva Protosfera d.o.o. u svrhu dogovora o isporuci zamjenskog proizvoda istog cjenovnog ranga ili će ga obavijestiti o nemogućnosti isporuke zamjenskog, odnosno naručenog proizvoda.

Kupovinu/najam proizvoda u ime i za račun maloljetnika ili osobe lišene poslovne sposobnosti (potpuno ili djelomično), mogu zatražiti samo njihovi zakonski zastupnici.

Narudžbu proizvoda kupac može obaviti bez potrebe za registracijom na web stranici protosfera.hr.

Kupovina se obavlja naručivanjem dostupnih proizvoda koje kupac bira na temelju fotografije i osnovnog opisa. Kupovina se obavlja u nekoliko jednostavnih koraka u udobnosti doma kupca, s bilo kojeg mjesta u svijetu.

Pretraživanje proizvoda je moguće po različitim kriterijima. Kupac može izabrati određeni proizvod koji ga zanima i pročitati dostupan opis proizvoda kako bi mogao samostalno donijeti odluku odgovara li proizvod njegovim potrebama. Kupac proizvode bira iz kataloga proizvoda na web stranici protosfera.hr koji je uređen prema vrstama proizvoda.

Narudžba proizvoda se obavlja elektronskim putem. Kod proizvoda koji dolaze u više veličina, kupac je dužan odabrati veličinu proizvoda u pripadajućem izborniku.

Kupac može odabrati „UNAJMI PRINTER“ nakon čega će se preusmjeriti na stranicu na kojoj je kupac dužan unijeti svoje osobne podatke. Sve podatke je potrebno unijeti kako bi se nastavio proces narudžbe Moguća je dostava na adresu različitu od adrese kupca, te ukoliko želi iskoristiti navedenu mogućnost. Klikom na „ZATRAŽI PONUDU“ kupcu se šalje e-mail sa podacima nadrudžbe i podacima za uplatu

Narudžbu nije moguće završiti bez označavanja kućice „Pristajem na  PRAVILA I UVIJETE KORIŠTENJA  i prihvaćam UGOVOR O NAJMU.“ čijim označavanjem kupac potvrđuje da je pročitao i razumio ove Uvjete korištenja te da se sa istima slaže. Također, kupac se ovom potrvdom slaže s općim uvjetima ugovora za najam te će izvršiti njegovo potpisivanje prije preuzimanja predmeta najma.

Prodavatelj će kupcu poslati na adresu njegove e-pošte potvrdu o sklopljenom kupoprodajnom ili ugovoru o najmu zajedno s potvrdom da je paket poslan.

Vezano za bilo koji upit kupac može kontaktirati društvo Protosfera d.o.o. putem telefona na broj: 097/63-623-63 ili putem e-pošte na adresu: info@protosfera.hr.

Ukoliko niste primili naručene proizvode koje ste platili u ugovorenom roku dostave molimo da obavijestite društvo Protosfera d.o.o. o istom na adresu e-pošte: info@protosfera.hr.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem i korištenjem protosfera.hr web shopa prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

Cijene

Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama za krajnjeg kupca, s uključenim PDV-om.

AKCIJSKE CIJENE vrijede isključivo u vrijeme akcije. Odgoda slanja ili preuzimanja proizvoda na akciji moguće je isključivo ukoliko su proizvodi plaćeni unaprijed, bilo uplatom na transakcijski račun, bilo kartičnim plaćanjem.

S vremena na vrijeme za određene proizvode možemo ponuditi povoljnije uvjete od onih predviđenih u ovim Općim uvjetima, primjerice u vezi s produženim pravom na odustajanje ili besplatnim povratom. Takvi povoljniji uvjeti vrijede samo na ograničeno vrijeme, dok se određeni proizvodi ne rasprodaju, i mogu se otkazati u bilo kojem trenutku, a ako to učinimo, ovi Opći uvjeti primjenjivat će se bez izmjena.

Za nepreuzete pošiljke ponovno slanje odnosno isporuka nije moguća po istim cijenama.

Izjava o konverziji

1.1. Za Korisnike (kupce) koji imaju prebivalište ili boravište, odnosno sjedište izvan Republike Hrvatske i plaćaju u valuti koja nije hrvatska kuna (HRK, sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama (HRK), a iznos za koji će biti terećena kreditna kartica Korisnika dobiva se kroz konverziju cijene iz druge valute (poput eura – €) u hrvatske kune (HRK) prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske narodne banke.

1.2. Prilikom naplate kreditnom karticom Korisnika isti se iznos pretvara u lokalnu valutu Korisnika prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj Internetskoj stranici.

Narudžba se smatra zaprimljenom:

U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Protosfera d.o.o., zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata Protosfera d.o.o., se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 2 radna dana, ne uključujući subotu i nedjelju. Nakon isteka 2 radna dana od primitka narudžbe, Protosfera d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, prodavatelj će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku.

Isporuka dostavnom službom i troškovi

Naručene artikle šaljemo dostavnom službom Eurosender SARL kao paket u roku od 1 radnog dana od dana potvrde narudžbe odnosno uplate.

Iznimno, uslijed rasprodanosti pojedinog artikla, nepredviđenih okolnosti, moguće je da isporuka traje nešto dulje od navedenog roka, o čemu ćete biti obaviješteni putem e-maila.

Dostava se obračunava prema cjeniku ugovorenim s kurirskom službom:

  • Za sva mjesta na teritoriju RH cijena dostave i povrata proizvoda za najam je: 400.00 kn

Ukoliko kurirska služba izmijeni cijenu dostave, prodavatelj će novu cijenu jasno iskazati u web trgovini.

U cijenu usluge dostave uračunata je naknada za osiguranje robe u transportu u iznosu do 2000 eur.

Cijene dostave su iskazane s uključenim PDV-om.

Nažalost nismo u mogućnosti utjecati na brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe.

Ukoliko kupac nije na adresi dostave prilikom pokušaja dostave, dostavna služba će ostaviti obavijest s brojem pošiljke i uputama za daljnje korake.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, Protosfera d.o.o., ima pravo uskratiti kupcu uplaćeni iznos kupoprodajne cijene.

Ukoliko Kupac koji nije zaprimio robu, ponovno naruči robu putem protosfera.hr Web Shopa, prodavatelj zadržava pravo odbijanja daljnjeg procesuiranja narudžbe kao i pravo naplate.

Protosfera d.o.o., zadržava pravo da ne pošalje narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara.

Prijenos vlasništva i obaveze kupca

Prijenos vlasništva nad kupljenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.

Protosfera d.o.o. nije odgovoran u slučaju da kupac adresu dostave nije unio ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište. Protosfera d.o.o. nije odgovoran ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki Vašeg e-mail servisa.

U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u poslovnici dostavne službe u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba, odnosno dogovoriti novu dostavu ukoliko angažirana dostavna služba omogućava takav izbor.

Ukoliko Vam paket ne stigne u roku od 3 radna od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena Vaša je dužnost da kontaktirate angažiranu dostavnu službu i provjerite gdje je pošiljka.

Dužnost Kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu (na primjer dodatni opisi dostavne adrese ukoliko odredište nije potpuno jasno iz adrese). U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

Materijalni nedostaci proizvoda

Protosfera d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje/iznajmljuje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor Prodavatelju jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Prodavatelju, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak. Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

Reklamacije i povrati

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

Isporuka robe koja nije naručena

Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Rok za podnošenje reklamacije za kupljenu robu je 8 dana od primitka paketa.

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Prodavatelju i to e-mailom na info@protosfera.hr, ili preporučenom pošiljkom na adresu: Protosfera d.o.o., Avenija Dubrovnik 15, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Protosfera d.o.o. potvrditi će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za neoštećeni i valjani proizvod.

Protosfera d.o.o. prihvatiti će povrat isporučenih proizvoda o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak proizvoda. U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi Protosfera d.o.o..

Pravo na jednostrani raskid ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija ili sklopljenog na daljinu

Potrošač može, ne navodeći razlog, jednostrano raskinuti ovaj ugovor, u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora ili po njegovom primitku.

Pravo na jednostrani raskid ugovora počinje teći od datuma isporuke tj. od datuma za osobno preuzimanje pošiljke.

Kako bi ostvario pravo na jednostrani raskid, potrošač mora trgovcu pisano dostaviti obavijest u kojoj navodi da raskida ugovor. Obavijest mora biti napisana na trajnom mediju i sadržavati podatke koji su niže naznačeni, a može se dostaviti kao pismo poslano poštom ili elektronička pošta.

Ako potrošač koristi svoje pravo na jednostrani raskid, neće snositi u vezi s tim nastale troškove osim izravnih troškova povrata robe te umanjenja vrijednosti robe zbog korištenja od strane potrošaća.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete elektronički ispuniti i poslati.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Obavijest o jednostranom raskidu ugovora Za PROTOSFERA D.O.O., info@protosfera.hr, Avenija Dubrovnik 15, 10 000 Zagreb. Kontakt: 097 6362363

Ja, _________________________________________________ (ime i prezime potrošača) iz

___________________________________________________ (adresa potrošača: mjesto, ulica, broj) ovime izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o kupnji sljedeće robe/usluge:

____________________________________________________________ (upišite naziv artikla) prema broju računa ili broju narudžbe ____________________ (upišite broj dokumenta)

primljene dana _____________________. (upišite datum)

U _____________________ (grad/mjesto) dana _____________________. (datum).

__________________________

Potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru).

PREUZMI OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Pisani prigovor potrošača

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor društvu Protosfera d.o.o.

Protosfera d.o.o. omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem preporučene pošte na adresu Protosfera d.o.o., Avenija Dubrovnik 15, 10 000 Zagreb ili putem maila info@protosfera.hr

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoju e-mail adresu. Protosfera d.o.o., će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Ukoliko je kupac pravna osoba na njega se ne odnose pravila o zaštiti potrošača propisana ovim Uvjetima korištenja i Zakonom o zaštiti potrošača. U tom slučaju primjenjuju se relevantne odredbe Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini.

U slučaju eventualnog spora Protosfera d.o.o. i potrošač će spor pokušati riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće, nadležan je stvarno i mjesno nadležan sud u Republici Hrvatskoj uz primjenu hrvatskog prava.

Rješavanje sporova je moguće pred Sudom časti HGK ili drugim centrima za mirenje.

Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 24 službena jezika EU.

Nedostaci na proizvodima

Prodavatelj ne odgovara kupcu odnosno primatelju za manje ogrebotine na proizvodima i oštećenja ambalaže koja su nastala kao posljedica dostave robe putem dostavne službe, ukoliko ogrebotine ili oštećenja ambalaže i drugi manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda.

Privatnost podataka

U ime Protosfera d.o.o. obvezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima te informiramo kupce o načinu njihova korištenja.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici protosfera.hr Web Shopa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Koristimo Vašu adresu e-pošte za slanje e-poruka vezanih uz narudžbe, poput potvrda o dostavi, brojeva za praćenje ili kontaktiranja s bilo kojim pitanjima koja bismo mogli imati u izravnom odnosu s ispunjenjem vaše narudžbe s protosfera.hr.

Na protosfera.hr posvećeni smo poštovanju i poštivanju Vaše privatnosti. Vaši se osobni podaci čuvaju u najstrožoj povjerljivosti.

Koristimo računalne „kolačiće“ samo da nam pomognu u prepoznavanju naših cijenjenih kupaca koji se vraćaju i za praćenje predmeta smještenih u njihovim košaricama. Spremamo identifikacijski broj u vaš kolačić koji je značajan samo za protosfera.hr. U vašem kolačiću nisu pohranjeni osobni podaci. Ako pokušate kupovati i onemogućiti kolačiće, nećemo se moći sjetiti predmeta koje ste stavili u košaricu.

Zadržavamo pravo ukloniti sve ili sve Korisničke komunikacije koje uključuju bilo koji materijal za koji smatramo da je neprikladan ili neprihvatljiv.

Vaša upotreba ove stranice je na vaš rizik. Informacije, materijali i usluge pruženi na ili putem ove web stranice pružaju se “onakvi kakvi jesu” bez ikakvih jamstava, uključujući jamstva ili mogućnost prodaje, prikladnost za određenu svrhu ili ne kršenje intelektualnog vlasništva. Protosfera.hr ne jamči za točnost ili cjelovitost informacija, materijala ili usluga pruženih na ili putem ove web stranice. Informacije, materijali i usluge pružene na ili putem ove web stranice mogu biti zastarjeli, a protosfera.hr se ne obvezuje niti preuzima nikakvu obvezu ažurirati takve podatke, materijale ili usluge. Prethodna izuzeća podrazumijevanih jamstava ne primjenjuju se u mjeri koja je zakonom zabranjena. Molimo, obratite se lokalnim zakonima za sve takve zabrane.

Svi proizvodi i usluge kupljeni na ili putem ove web stranice podliježu samo važećim jamstvima njihovih proizvođača, distributera i dobavljača ako ih ima. U najvećoj mjeri dopuštenoj važećim zakonom, ovim se odričemo svih jamstava bilo koje vrste, bilo izričita ili podrazumijevana, uključujući i podrazumijevana jamstva u vezi s proizvodima i uslugama koji su navedeni ili kupljeni na ili putem ove web stranice. Ne ograničavajući se na općenitost prethodnog, izričito se odričemo svake odgovornosti za neispravnost proizvoda ili neispravnost, potraživanja koja nastaju zbog uobičajenog trošenja, zloupotrebe proizvoda, zloupotrebe, modifikacije proizvoda, nepravilnog odabira proizvoda, neusklađenosti s bilo kojim kodovima ili neovlaštenog prisvajanja.

Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.

Potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Uvjete poslovanja, da se s njima slaže te da oni čine sastavni dio Ugovora o kupnji.

Zaštita osobnih podataka

Što je GDPR?

Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka)

Opći uvjeti, informacije i zahtjevi za zaštitu osobnih podataka:

OPĆA UREDBA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA – UREDBA (EU) 2016/679

ZAKON O PROVEDBI OPĆE UREDBE ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA – AZOP

Točnost podataka o proizvodu

Protosfera.hr nastoji osigurati da su date informacije cjelovite, točne i aktualne. Unatoč našim naporima, informacije koje se nalaze na ovoj web stranici povremeno mogu biti netočne, nepotpune ili zastarjele. Ne predstavljamo cjelovitost, točnost niti aktualnosti informacija ispisanih na ovoj web stranici. Za primjer, proizvodi koji se nalaze na ovoj web stranici mogu biti nedostupni ili imati drugačije atribute od onih koje su izlistane ili mogu imati cijenu drugačiju od one koja je prikazana na stranici. Također, promjenu cijene i dostupnosti možemo izmijeniti bez prethodne najave. Iako prakticiramo potvrđivanje narudžbe preko e-maila, račun koji se nalazi u e-mail potvrdi narudžbe nije potvrda našeg prihvaćanja narudžbe niti potvrda usluge i prodaje proizvoda. Zadržavamo pravo, bez prethodne najave, ograničiti količinu narudžbe na bilo kojem proizvodu ili usluzi i / ili odbiti uslugu bilo kojem kupcu. Sve moguće greške u cijenama su predmet ispravka. Zadržavamo pravo odbijanja bilo koje narudžbe ukoliko dođe do greške u cijenama prikazanih na našoj web stranici. Također, možemo zatražiti potvrdu podataka prije prihvaćanja i/ili otpreme bilo kojeg naloga.

Sadržaj protosfera.hr web stranice

Dizajn stranice i sav njen sadržaj kao što su tekst, grafika, informacije i ostali materijal prikazan ili koji se može preuzeti s ove web stranice su zaštićeni autorskim pravima, zaštitnim znakom i drugim zakonima te se ne smiju koristiti osim ukoliko je to dozvoljeno Pravilima korištenja ili pisanom dozvolom vlasnika materijala. Informacije i materijali koji se nalaze ili su preuzeti s ove web stranice se ne smiju ni u kojem slučaju mijenjati ili reproducirati, javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili koristiti za bilo kakvu javnu ili komercijalnu uporabu. Svako neovlašteno korištenje bilo koje takve informacije ili materijala može kršiti zakone o autorskim pravima, zakonima o zaštitnim znakovima, zakonima o privatnosti i javnosti i drugim zakonima i propisima.

Zaštitni znakovi

Određeni zaštitni znakovi, trgovački nazivi, uslužne oznake i logotipi koji se koriste ili prikazuju na ovoj web stranici su registrirani i neregistrirani zaštitni znakovi, trgovačka imena i zaštitne oznake protosfera.hr. Ostali zaštitni znakovi, trgovačka imena i oznake usluga koji se koriste ili prikazuju na ovoj web stranici su registrirani i neregistrirani zaštitni znakovi, trgovački nazivi i zaštitni znakovi njihovih vlasnika. Ništa sadržano na ovoj web stranici ne daje ili se ne smije tumačiti kao davanje podrazumijevanjem, estoppelom ili na bilo koji drugi način licencu ili pravo na upotrebu zaštitnih znakova, trgovačkih imena, uslužnih žigova ili logotipa prikazanih na ovoj web stranici bez pismenog odobrenja protosfera.hr ili drugog vlasnika.

Veze trećih strana

S vremena na vrijeme, ova web stranica može sadržavati veze do web stranica koja nisu u vlasništvu, ne upravljaju ili ne kontroliraju protosfera.hr. Sve takve veze navedene su samo kao pogodnost vama. Ako koristite ove veze, napustiti ćete web stranicu. Protosfera.hr nije odgovoran za bilo kakav sadržaj, materijale ili druge informacije koje se nalaze na bilo kojem drugom web mjestu ili su mu dostupne. Protosfera.hr ne daje, ne jamči i ne daje bilo kakva jamstva ili jamstva u vezi s bilo kojim drugim web mjestima, uključujući ovo, bilo koji sadržaj, materijale ili druge informacije koje se nalaze ili su dostupne s bilo koje druge web stranice, ili rezultate koje možete dobiti korištenjem bilo koje druge web stranice. Ako odlučite pristupiti bilo kojoj drugoj web stranici koja je povezana sa ili s ove web stranice, to činite u potpunosti na vlastiti rizik.

Neprimjeren materijal

Zabranjeno je postavljanje ili prenošenje bilo kakvih nezakonitih, prijetećih, klevetničkih, opscenih, pornografskih ili nepristojnih materijala ili bilo kojeg materijala koji bi mogao predstavljati ili ohrabriti ponašanje koje bi se smatralo kaznenim djelom ili izazvalo civilnu odgovornost ili na neki drugi način prekršiti bilo koji zakon. Pored bilo kakvih pravnih sredstava koja bismo mogli imati prema zakonu ili u kapitalu, ako po vlastitom nahođenju utvrdimo da ste prekršili ili vjerojatno kršite prethodne zabrane, možemo poduzeti sve radnje za koje smatramo da su potrebne za sprečavanje povrede , uključujući uklanjanje povezanih materijala s ove web stranice. U potpunosti ćemo surađivati s bilo kojim tijelima za provođenje zakona, sudskim nalozima, zahtjevima za pozive ili uputama za otkrivanje identiteta svakoga tko objavljuje takve materijale.

Odricanje od odgovornosti

Vaša upotreba ove stranice je na vaš rizik. Protosfera.hr ne jamči za točnost ili cjelovitost informacija, materijala ili usluga pruženih na ili putem ove web stranice. Informacije, materijali i usluge pružene na ili putem ove web stranice mogu biti zastarjeli, a protosfera.hr se ne obvezuje niti preuzima nikakvu obvezu ažurirati takve podatke, materijale ili usluge. Prethodna izuzeća podrazumijevanih jamstava ne primjenjuju se u mjeri koja je zakonom zabranjena.

Svi proizvodi i usluge kupljeni na ili putem ove web stranice podliježu samo važećim jamstvima njihovih proizvođača. U najvećoj mjeri dopuštenoj važećim zakonom, ovim se odričemo svih jamstava bilo koje vrste, bilo izričita ili podrazumijevana, uključujući i podrazumijevana jamstva u vezi s proizvodima i uslugama koji su navedeni ili kupljeni na ili putem ove web stranice. Ne ograničavajući se na općenitost prethodnog, izričito se odričemo svake odgovornosti za neispravnost proizvoda ili neispravnost, potraživanja koja nastaju zbog uobičajenog trošenja, zloupotrebe proizvoda, zloupotrebe, modifikacije proizvoda, nepravilnog odabira proizvoda, neusklađenosti s bilo kojim kodovima ili neovlaštenog prisvajanja.

Protosfera.hr ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve štete ili viruse koji mogu zaraziti vaše računalo, telekomunikacijsku opremu ili drugu imovinu uzrokovanu ili proisteklom iz vašeg pristupa, upotrebe ili pregledavanja ove web stranice, uključujući preuzimanje bilo koje informacije ili materijale s ove web stranice. Protosfera.hr ili bilo koji od njihovih službenika, direktora, zaposlenika, dioničara, podružnica, agenata, nasljednika ili povjerenika niti bilo koja strana koja je uključena u stvaranje, proizvodnju ili prijenos ove web stranice neće biti odgovorna vama ili bilo kome na drugi način za neizravne, posebne kaznene, slučajne ili posljedične štete (uključujući, bez ograničenja, one koje proizlaze iz izgubljene dobiti, izgubljenih podataka ili prekida poslovanja) koje proizlaze iz upotrebe, nemogućnosti korištenja ili rezultata korištenja ove web stranice. Bilo koju web lokaciju povezanu s ovom web stranicom, ili materijale, informacije ili usluge sadržane na bilo kojoj ili svim takvim web stranicama, bilo utemeljeno na jamstvu, ugovoru, odštetnom postupku ili bilo kojoj drugoj pravnoj teoriji i bez obzira na to da li je moguća takva šteta ili ne. Prethodna ograničenja odgovornosti ne odnose se na opseg zabranjen zakonom. Molimo, obratite se lokalnim zakonima za sve takve zabrane.

U slučaju bilo kakvih problema s ovom web stranicom ili bilo kojim sadržajem, suglasni ste da je vaše jedino rješenje prestanak korištenja ove web stranice. U slučaju problema s proizvodima ili uslugama koje ste kupili na ili putem ove web stranice, slažete se, ako postoji, od proizvođača takvih proizvoda ili dobavljača takvih usluga, u skladu s takvim proizvođačima ili dobavljačevo jamstvo ili traženje povrata i povrata takvog proizvoda ili usluge u skladu s odjeljkom Povrati i povrat sredstava.

Izmjene Uvjeta i odredbi

Ovi se Uvjeti i odredbe mogu izmijeniti u bilo koje vrijeme i povremeno ažuriranjem ove objave. Trebali biste povremeno posjetiti ovu stranicu kako biste pregledali trenutne Uvjete i odredbe jer su za vas obvezujuće. Neke odredbe ovih Uvjeta i odredbi mogu biti nadjačane pravnim napomenama ili uvjetima koji se nalaze na određenim web stranicama.

Ukidanje računa

Vaš korisnički račun može biti suspendiran ili uklonjen od strane vas ili protosfera.hr u bilo koje vrijeme, iz bilo kojeg razloga ili bez razloga. Osobno ste odgovorni za bilo kakve narudžbe ili troškove koji nastanu putem vašeg računa prije ukidanja. Pridržavamo pravo na promjenu, obustavu ili prekid svih ili bilo kojih aspekata ove web stranice u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.

Načini plaćanja i sigurnost

Protosfera.hr koristi uslugu plaćanja putem WSPay sustava. Nakon izvršenja narudžbe bit ćete preusmjereni na stranicu WSPay Secure Checkout-at kako biste dovršili narudžbu.

Svi transferi se obavljaju preko namjenskih pristupnika treće strane kako bi se zajamčila vaša zaštita. Podaci o kartici ne pohranjuju se i svi podaci s kartice se upravljaju preko SSL enkripcije. Molimo pročitajte uvjete i načine plaćanja za odabranu gateway transakciju jer su oni odgovorni za izvršene transakcije.

Izjava o korištenju WSPay-a

www.protosfera.hr koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite WSPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

WSPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u WSPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima WSPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

WSPay Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost WSPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite WSPay!

Obveze i porezi

Protosfera.hr nije odgovoran za bilo kakve pristojbe, carine ili poreze koji nastaju pri uvozu robe u vašu zemlju. Vi ćete biti uvoznik evidencije i bit ćete odgovorni za sve namete, dažbine, uvozne pristojbe, poreze i druge troškove. Preporučujemo da provjerite kod vaše lokalne carinske agencije kako biste utvrdili visinu takvih troškova prije kupnje.

Međunarodna politika isporuke

Međunarodni kupci će morati platiti carine i poreze prije nego što zaprime paket. Te se cijene razlikuju od zemlje do zemlje. Imajte na umu ove dodatne troškove i postupanje s carinom, ovisno o vašoj lokaciji jer nije uključeno u vaše provizije i troškove isporuke i procjene isporuke protosfera.hr. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s međunarodnim narudžbama, pošaljite zahtjev za informacijom na e-mail info@protosfera.hr.

Dodatna pomoć

Ako ne razumijete bilo koji od gore navedenih Uvjeta ili ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara, pozivamo vas da nam se obratite putem e-maila info@protosfera.hr ili putem našeg broja telefona 097/63-623-63

To je sve! Nadamo se da ćete uživati u kupnji! Ove je Uvjete utvrdila tvrtka Protosfera d.o.o..