Protosfera Uklanja Zastoj u Proizvodnji Iron Bull Tenkova

Autor:
Marko
Kategorija
Datum:
December 21, 2023
[wpbread]

Iron Bull je tvrtka koja gradi gaming arene na kojima igrači mogu preuzeti kontrolu nad modelima tenkova iz Drugog svjetskog rata u stvarnom životu i međusobno se boriti. Ovi tenkovi vrlo su realistični, svaki sa svojim jedinstvenim snagama i slabostima. Igrači upravljaju tenkovima u parovima, gdje jedan igrač vozi tenk, a drugi upravlja tornjem i ispaljuje plastične metke iz topa.

S vremenom se Iron Bull suočio s izazovom da su se neki bočni paneli tenkova, koji su bili najviše pogađani, počeli raspadati. To je stvaralo prekide u igri, jer su oštećeni paneli trebali biti zamijenjeni. Osim toga, zamjenski bočni paneli trebali su biti otporni na udarce kako bi izdržali silu plastičnih metaka ispaljenih iz topova tenkova. Da bi riješili ovaj izazov, Iron Bull obratio se Protosferi za pomoć u proizvodnji novih bočnih panela.

Iron Bull-u je bilo potrebno brzo zamijeniti oštećene bočne panele kako bi igrači mogli nastaviti igrati bez prekida. Trebali su rješenje koje bi im omogućilo brzu, učinkovitu i isplativu proizvodnju potrebnih dijelova. Osim toga, zamjenski bočni paneli morali su biti dovoljno čvrsti da izdrže silu plastičnih metaka ispaljenih iz topova tenkova.

Protosfera je koristila FDM tehnologiju 3D ispisa te materijal otporan na udarce kako bi proizvela potrebne bočne ploče za tenkove tvrtke Iron Bull. Iako su bočne ploče bile velike (više od 500 mm po dužini), a njihov ispis trajao duže od 5 sati, Protosfera je uspjela ubrzati proizvodnju koristeći nekoliko velikih 3D pisača koji su proizvodili dijelove u isto vrijeme. Cijela serija od 11 komada proizvedena je u samo 2 dana. 3D print tehnologija omogućila je brzu proizvodnju dijelova, a budući da su dijelovi proizvedeni lokalno, nije bilo gubitka vremena na dostavu. Osim toga, 3D print tehnologija omogućila je i ekonomičnu proizvodnju čak i manjih serija bočnih ploča, što je omogućilo tvrtki Iron Bull da minimizira troškove zamjene oštećenih dijelova.