Praktična Nastava iz Aditivne Proizvodnje za Hrvatske Studente

Autor:
Marko
Kategorija
Datum:
January 5, 2024
[wpbread]

Protosfera, hrvatski pružatelj usluga aditivne proizvodnje, proaktivno pristupa spajanju industrije i obrazovanja organiziranjem obrazovnih događaja za lokalne STEM studente. Događaji, održani u suradnji s Visokom školom za primijenjene znanosti u Zagrebu, Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli i Sveučilištem u Zagrebu, privukli su svaki po 10 do 20 studenata željnih napredovanja u području aditivne proizvodnje.

Obrazovni događaji tvrtke pružaju priliku studentima da saznaju o najnovijim tehnologijama, materijalima i primjenama u području aditivne proizvodnje. Vođenjem studenata kroz proizvodni pogon, oni mogu vidjeti iz prve ruke kako se aditivna proizvodnja koristi u industriji i učiti od iskusnih stručnjaka u tom području.

Obrazovni događaji Protosfere pokrivaju širok raspon tema, od osnova 3D printanja do naprednih tema kao što su optimizacija dizajna za aditivnu proizvodnju i tehnike naknadne obrade. Studenti imaju priliku sudjelovati u praktičnim aktivnostima, poput dizajniranja i printanja vlastitih dijelova.

Prednosti ovih obrazovnih događaja su jasne. Izlažući studente najnovijim tehnologijama i praksama industrije, oni su bolje pripremljeni za ulazak u radnu snagu i doprinos rastu aditivne proizvodne industrije. Događaji također pružaju priliku za Protosferu da prepozna i regrutira talentirane studente koji bi mogli budućnosti odgovarati zahtjevima i potrebama tvrtke.

Osim koristi za studente i Protosferu, obrazovni događaji također imaju pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu. Podržavajući razvoj tehničkih vještina, Protosfera pomaže u izgradnji jače i konkurentnije radne snage u Hrvatskoj.

Sveukupno gledano, obrazovni događaji tvrtke Protosfera važan su korak u uspostavljanju mosta između industrije i obrazovanja. Dijeljenjem svojih znanja i stručnosti s lokalnim tehničkim studentima, Protosfera pomaže u izgradnji jače i konkurentnije radne snage u Hrvatskoj te doprinosi rastu aditivne proizvodne industrije.